dulcis vita

Varm i hjärtat

Kategori: Allmänt



Att titta på den här bilden gör mig varm i hjärtat. Min man kanske inte köper blommor stup i kvarten men när han gör det blir det ordentligt gjort som med allt annat.
Älskar honom.

Drömmar & mål

Kategori: Klokt

Dream as far as you can see, and when you get there you can see farther.


Skulle nog hellre gå!

Kategori: Resor



Man får varken vara folkskygg, ha klaustrofobi eller höjdskräck på denna resa. Tänk att det funkar på detta sätt på riktigt.
Inte direkt dulcis vita.

Tapetjakt....

Kategori: Inredning

www.designonline.se  599:-www.designonline.se  1790:-

Nu är det dags att få lite ideér på tapeter. Hittade dessa tuffa på www.designonline.se.

Vi är vad vi hela tiden gör............

Kategori: Bra böcker

Vi är vad vi hela tiden gör. Storhet kommer därför inte av en enskild handling, utan av det du hela tiden gör: dina vanor. "Aristoteles"


Emelies foto

Läser just nu en bok av Olof Röhlander " Det blir alltid som man tänkt sig" Det är en handbok i mental styrketräning. Rekomenderas varmt.
Vägen kan var lång men om man kämpar & tränar på att tänka rätt kan vad som helst hända....

Sushidags

Kategori: Allmänt



Vem älskar inte Sushi???

Vinhållare

Kategori: Kor & Grisar

www.simplybovine.com

Ursäkta att bilden är liten men jag tyckte den var så söt.
www.simplybovine.com

Champagneförslutare

Kategori: Smarta prylar

www.frapp.se




Något som i allafall jag kan irritiera mig på är att man måste stjälpa i sig en hel flaska champagne för att den inte ska bli dålig. Nu finns det möjligheten att smutta på den lite mera. Denna lösning hittar ni på www.frapp.se

Vad är detta???

Kategori: Smarta prylar

www.frapp.se
www.frapp.se

Förstod inte riktigt vad detta var förrän jag läste texten.

Detta är innovation, funktion och design på topp! Inga fler kalkavlagringar i karaffer eller vaser. Fyll bara karaffen med vatten och diskmedel – inga andra kemikalier behövs – lägg kedjan i vattnet och skaka karaffen – kedjan avlägsnar kalken utan att skada glaset. Inga repor, bara rent glas. Karaffrensaren förvaras i en stilfull hållare.


Om det funkar låter det fantastiskt. Är klart imponerad när folk kommer på nya saker.

Mysig parfymflaska

Kategori: Allmänt

www.drytrend.com

drytrend.com

Retrorenovering

Kategori: Inredning

hustillhus.se

På den här hemsidan kan man verkligen hitta mycket orginalinredning. Sånt som annars kan vara svårt att få tag på. Letade själv efter gamla låshus till våra innerdörrar då jag hittade denna hemsida. Dörrarna var så tunna att det var helt omöjliga att finna något som passade i butikerna. 
Mysiga detaljer som även passar till ett nytt hem men som behöver en personlig touch.
www.hustillhus.se

Recept på livslång kärlek

Kategori: Bröllop

Deras två barn är i sjuttioårsåldern och barnbarn och barnbarnsbarn och barnbarnsbarnsbarn har de flera gånger om.

Frank & Anita Milfords råd till yngre par är:

– Gör tid för lite romantik varje dag. En smula oenighet. Det är hemligheten bakom sann kärlek. Vi gör allting tillsammans fortfarande efter 80 år.
Och glöm för all del inte: Aldrig somna utan en kyss.
http://www.aftonbladet.se/wendela/relationer/article11420886.ab

Så här goa som Frank & Anita är hoppas jag att min man och jag kommer att få vara på vår 80 åriga bröllopsdag. På god väg eftersom vi faktist gör det dom har gjort. Hmm.. Kanske det inte skulle skadad med lite mer romantik. Får väl skärpa sig på den biten.

Gifta sig utomlands

Kategori: Bröllop

Om man planerar att åka utomland för att gifta sig kolla då in denna hemsida http://www.meritusbrollop.se/. Dom verkar hjälpa till med det mesta. Till och med redan från Sverige med licenser etc. Allt från Paris, Hawaii till Thailand och New York etc.
Sååå romantiskt......

Charmigt diskställ

Kategori: Inredning

ofeliashus.se

Macarones

Kategori: Allmänt

happystore.se

Känner att nu var det ett bra tag sedan dottern bakade macarons. Dom är för goda. Kanske denna bild inspirerar henne. Meddelar senare om det hjälpte.

Inga mer vinfläckar

Kategori: Smarta prylar

bodesign.se

Vad glad jag blev när jag såg detta droppskydd till vinboxar. Enkel lösning med denna lilla platta. Slut på rödvinsfläckarna på golvet och dukarna.
Finns på bodesign.se.

Koglassigt...

Kategori: Kor & Grisar

simplybovine

En sån som man bara måste ha......
simplybovine.com

Dörrstoppar för grisgalna.

Kategori: Kor & Grisar

happystore.se

Hittade dessa söta dörrstoppar på www.happystore.se. Kanske kunde vara något för min yngsta dotter som älskar allt som har med grisar att göra. Min äldsta är galen i kossor så det kommer bli mycket sådana tips att läsa om i framtiden. Har alltid ögonen öppna efter kor och grisar.

Allergibok på resa.

Kategori: Bra böcker



Vilken bra bok. Hittade denna bok på www.happystore.se där man kunde få tips på hur man klarar av sina matallergier utomlands.
"Hur berättar du för din kypare i Hong Kong att du är allergisk mot gluten? Hur frågar du på spanska om din måltid innehåller laktos? Matallergier kan i vanliga fall vara svåra att handskas med, men när man reser kan de bli nästintill omöjliga. Den här boken innehåller viktigt information och användbara fraser för alla som är allergiska mot nötter, gluten eller laktos på 34 olika språk."
Den ska jag definitivt köpa då vi har detta problem i våran familj. 

Tävlingen på Blogg.se

Kategori: Allmänt

 

 


Tänk ..... om lilla jag.... kunde vinna en av dessa superlätta datorer. Samsung 900x3A som tydligen är tillverkad i samma material som ofta används i stridsflygplan "duralumin". HP TouchSmart 520 som dessutom ska vara bra när det gäller att titta på bilder,film och superbra ljud. Hålla tummarna och drömma kan man ju alltid.

Kanalbåtsemester???

Kategori: Resor




En gammal, gammal dröm jag och min man haft är att hyra oss en kanalbåt en sommar med familjen. Hittar hur mycket mysiga ställen att ta sig till. England, Irland eller Spanien lockar mig mest.

Ge mig ett handtag....

Kategori: Inredning



Älskar det här dörrhandtaget.

Kökstankar

Kategori: Inredning



Går och drömmer om ett nytt kök en dag. Känner att det kan vara bra att samla lite inspiration. Hittade detta på neffweb.com

" Dulcis Vita - Behagligt Liv "

Kategori: Allmänt

Följ med på mitt äventyr.....


Äntligen har jag tagit mig i kragen och börjat med att göra det som jag själv tycker är roligast. Dela med mig till andra likasinnade som älskar allt som gör livet behagligt på alla sätt och vis. 
Tycker om allt som är vackert, gott, bekvämt framförallt klokt, finurligt och annorlunda. Finns det något roligare än att drömma sig in i allt fint som man skulle vilja ha eller vara med om. Ta lärdom av andras erfarenhet och upplevelser. Framförallt så finns det så otroooligt massa med prylar att få tag på i cyberrymden som man bara älskar.
Denna blogg får bli min lilla skattkista. Jag delar gärna med mig av min egna och andras erfarenhet och idéer.
Dulcis Vita

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt